Case Inteligente

Ce inseamna o casa inteligenta?

O casa inteligenta foloseste echipamente conectate prin internet care iti permit monitorizarea si controlul lor de la distanta cum ar fii de exemplu controlul iluminatului sau al incalzirii locuintei de la distanta printr-o aplicatie instalata pe telefonul mobil .

 

Ofera propietarului controlul, comfortul si salvarea de energie permitandu-i acestuia sa controleze echipamentele inteligente in fuctie de preferinte.

De unde a inceput totul?

Totul a inceput in 1975 cu lansarea a protocoluli de comunicatie X10. Casa inteligenta fiind atunci un vis, a devenit realitate.

X10 trimitea frecvente radio si informatie digitala la un sistem electric programabil . Aceste semnale trimiteau comenzi corespunzatoare echipamentelor , controland astfel cum si cand sa opereze. Un transmitator de exemplu, putea trimite un semnal la sistemul electric al locuintei , spunandu-i echipamentului sa porneasca la o anumita ora.

In 2005 compania Insteon a aparut in secna cu tehnologia casa automatizata combinand astfel sistemul electric cablat cu semnalele wireless.

 

In 2010 , Nest Labs a fost infiintata si peste 1 an , a adus pe piata primul lor produs smart (Nest Learning Thermostat in 2011). A fost cumparata de Google mai tarziu in 2015.

Exemple de tehnologii pentru case inteligente

Aproape orice aspect al vietii de zi cu zi unde tehnologia isi face aparitia ( becuri, masini de spalat vase , esspresor de cafea si asa mai departe) si-a gasit introducerea intr-o alternativa de casa inteligenta :

  • Televizoarele SMART conectate la internet prin aplicatii cum ar fii afisarea unui videoclip sau clip audio la comanda, unele incluzand si comenzi vocale sau prin recunoastere de gesturi.
  • Sisteme intelgiente de iluminat cum ar fii HUE de la Philips Lightin Holding B.V care pot sa detecteze cand este cineva intr-o incapere si sa ajusteze lumina cum este nevoie.
  • Termostate Inteligente precum cele de la Nest from Nest Labs Inc , care vin cu wifi integrat , permitand utilizatorilor sa monitorizeze si sa isi controleze de la distanta temperatura locuintei. Aceste echipamente inteligente au capabilitatea de a invata comportamentul propietarului si automat sa isi modifice setarile pentru a ii oferii acestuia confort maxim si eficienta. Pe langa altele , termostatele inteligente, dau rapoarte despre consumul de energie si reamintesc utilizatorului cand sa schimbe filtrele.
  • Folosirea inchizatoarelor inteligente prin intermediul carora utilizatori pot da sau nu acces vizitatorilor. Aceste inchizatoare pot detecta si cand cineva este in preajma si se pot debloca pentru acestia.
  • Ingrijirea animalelor de companie poate fii automatizata cu sisteme de hrana conectate , plantele pot fii udate la un anumit interval de timp , in cazul in care propietrul este in vacanta.
  • Roboti de bucatarie inteligenti, esspresoare de cafea care ii prepara cafeaua la o anumita ora , etc.

Aveti nevoie de ajutor ?

Noi venim in ajutorul dumneavoastra.

Portofoliu

Ne puteti contacta pentru o vizita la domiciliu.

Vom stabili detaliile tehnice la fata locului, materialele necesare si tipul de echipamente pe care o sa il alegem impreuna in functie de nevoile dumneavoastra.

Derulează în sus